dimarts, 16 d’octubre del 2007

INFORME ECONÒMIC LEGISLATURA 2003-2007

En relació a les falses informacions donades per l’actual equip de govern (PP-PSC), a continuació exposem l’informe econòmic de l’interventor de l’ajuntament per la legislatura 2003-2007:


Jordi Casadesús Serra, interventor de l'Ajuntament de Roda de Barà, referent a la situació económica actual de l'Ajuntament, en relació al començament de la lesgislatura 2003-2007,

INFORMA:

A partir d'aqui (any 2003) es modifica el Pla de sanejament existent, per intentar eixugar el romanent de tresoreria negatiu existent (bàsicament ens havia de portar a sanejar la situació econòmica de l'Ajuntament, fet que repercutiria en el pagament als proveïdors i, en definitiva, en la caixa municipal. Es tractava de reequilibrar els ingressos i les despeses corrents de I'Ajuntament per tal de que sorgís un estalvi positiu que permetés funcionar a l'Ajuntament amb normalitat. L'any 2004 es tanca en negatiu, però I'any 2005 el romanent de tresoreria ja és positiu.

L'última liquidació pressupostaria, de I'any 2006, també reflexa un romanent positiu, per import de més de 300.000,00 €.

Durant aquests anys, la caixa de I'Ajuntament ha passat per diferents fases:

+ En un primer moment es van realitzar previsions de tresoreria per establir la forma de pagament als proveïdors, així com la manera i el moment per invertir les puntes de tresoreria, i la manera i el moment de disposar de les operacions de tresoreria el més mínim possible, a mesura que les arques de I'Ajuntament van anar millorant.

+ Primer es pagaven les factures a 180 dies/data aprovació de la factura; després es va passar a 180 dies/data factura, i per últim hem passat a pagar a 90 dies/ dia 30/data factura, un termini que es pot considerar molt satisfactori.

+ A banda d'això, hem passat de tenir disposats més d'un milió d'euros d'operacions de tresoreria (any 2003 i 2004) que suposa uns interessos negatius pel nostre Ajuntament, a no tenir res disposat (cap quantitat en negatiu) durant aquest últim any.

+ A més de tot això, s'han invertit les puntes de tresoreria a termini, incrementant els ingressos patrimonials en I'últim any. A nivell merament informatiu, cal dir que a la data de I'informe, tenim invertits a curt termini més de 3.300.000,00 €, encara que a finals d'aquest mes de setembre haurem de disposar d'aproximadament 1.500.000,00 € per fer front a les transferències de factures d'aquest mes i a les quotes de préstecs del tercer trimestre.

Així doncs es pot informar que en aquests moments gaudim d'una situació econòmica sanejada i correcte. Així mateix, indicar que, tal i com reflexa I'acta d'arqueig efectuada, el saldo actual líquid a caixa i bancs és superior als 427.000,00 € a l'Ajuntament i 96.000,00 al Patronal.

En aquest sentit vull fer esment a les inversions realitzades fins al moment durant aquest any 2007. Aquestes inversions, per import global superior a 3.500.000,00 €, estan finançades amb crèdit (2 milions) i amb venda de terrenys (1,5 milions). Si aquest finançament no arriba, per la raó que sigui, la situació pot donar la volta i portar-nos a dificultats econòmiques.

Així mateix, si no es té cura de la racionalització de les despeses corrents d'aquest Ajuntament, és molt fàcil de tornar a situacions passades i tornar a tenir romanent de tresoreria negatiu, amb les conseqüències que això ens pot comportar:

- Endarreriment pagament proveïdors
- Estalvi net negatiu
- No estalvi a termini puntes tresoreria
- Disposició de pòlisses de tresoreria
- Disminució quantitat d'endeutament possible (via crèdit)
- No seguiment del Pla de sanejament

Roda de Barà, a 20 de setembre de 2007





11 comentaris:

seny catala ha dit...

os felicito per el blog. teniu molta feina a fer pero teniu molta gent amb vosaltres.s'han acabat les politiques de poble, hem entrat de ple en la cultura del pacta, pero toranareu a guanya. sou del poble.

Anònim ha dit...

que fort. com que no sap d'on treure els calers, ja començem amb les recalificacions. i diu el diari el punt: Per arreglar-ho segurament revisarem el pla urbanistic per obtenir una injeccio economica gracies a un creixement sostingut

Anònim ha dit...

som gent pacifica i no ens agrada cridar

Anònim ha dit...

seny catala- com tinguin gent com tu!!! del poble!! jajajajaja on estaven a les festes? no sortiran d'aqui 4 anys??? vinga home que s'han rigut de nosaltres!! a casa estan molt be!!!

Anònim ha dit...

anonim: no soy ex-regidor pero si soy el infiltrado, y tengo muy buenas informaciones,

Anònim ha dit...

FUERON MUY HABILES AL PEDIR AL INTERVENTOR DEL AYUNTAMIENTO UN INFORME ECONOMICO, SUPONGO QUE PORQUE NO SON TONTOS Y ESPERABAN QUE LES ACUSASEN CON LO MAS FACIL “EL TEMA MONETARIO” RECONOZCO QUE FUERON MUY ASTUTOS. CON ELLO HAN DEMOSTRADO QUE EL AYUNTAMIENTO NO ESTA TAN MAL COMO ELLOS NOS QUIEREN HACER CREER. POR MI TRABAJO HAY MUCHOS TEMAS QUE DOMINO Y TROS QUE LOS PUEDO INTERPRETAR. DE SU GOBIERNO DECIR QUE HAY COSAS QUE SE PODIAN HABER ECHO MEJOR, ESTO LES SERVIRA PARA UN FUTURO. SOY HIJO DEL PUEBLO POR ELLO ES QUE CONOZCO A LAS PERSONAS QUE HAN ENTRADO A UNOS MAS QUE A OTROS Y, O MUCHO HAN CAMBIADO O HE ESTADO ENGAÑADO TODOS ESTOS AÑOS. DE PEDRO Y PAQUI SERIA MUCHO LO QUE PODRIA DECIR DE ELLOS PERO VOY A ESPERAR. A LOS DEL PSC/PSOE SIMPLEMENTE QUE VAYAN CON OJO SUS SOCIOS NO SON TAN LIMPIOS COMO LES HAN HECHO CREER.
EL GATO CON BOTAS

Anònim ha dit...

Muy bueno el pleno, habia gente de todos los colores, y la intervención del Sr. Donoso, exelente, a quien no se oía fue al Sr. Moreno, claro que no tenía argumentos, ahora quisiera saber que va hacer el equipo en la oposición, muchos esperamos que sea cierto lo que dijeron en el pleno, sus asesores están trabajando para querellarse contra las declaraciones hechas en la radio por el Sr. Figueiredo, y que no quede todo en agua de borrajas. Aqui dentro todo está muy tenso, nadie habla con nadie, impera la ley del silencio. Seguiré informando e intentaré hacerlo sin meterme con nadie. una reflexión... Mayte mejor que no hables.

Anònim ha dit...

Quisiera saber que es de Eva y de Judith,dicen que se las han cargado por los colores, y ahora nos han metido a los amiguitos de Ingrid y de Ramon, ahhh pero estos no son por los colores que estan en el Ayuntamiento, estos estan por su gran valía profesional,(no los querían ni en las asociaciones)¿y que hay de la empresa de comunicación que enmascara según que sueldos? todo irá saliendo.

Anònim ha dit...

NO DEIXEU DE INSISTIR A QUE US DONGUIN EXPLICACIONS DE TOT EL QUE HABEU PREGUNTAT. DE LA LLICENCIA DEL SR. ALCALDE NINGÚ SAP RES. COM TENIU LES MOCIONS, ESPERO QUE CONTINUEU ENTRAN MÉS AIXÓ ANIRÀ PER LLARG I LA RÀDIO ENCARA NO PODEU ENTRAR? I LA CONVERSA DE LA RADIO DEL SR. ALCALDE JA US L'HAN DONAT.

VIVIEM EN UN POBLE DEMOCRÀTIC, AMB UN PARTIT QUE HABIA GUANYAT SEMPRE PER MAJORIA. ARA VIVIM UNA DICTADURA PER UN PARTIT QUE SEMPRE HAVIA PERDUT. AIXÓ NO ES JUST.

JESUSITA

Anònim ha dit...

Es impresionant el que s'està visquent a Roda aquests dies. Ens retreuen que no els deixem treballar, que no els estem donant oportunitats, etc... Jo que sapiga tots tenim la nostra feina i no tenim un investigador al carrer que ens expliqui el que està succeint. És el que es viu dia a dia, quan no sens al Sr. Figueiredo a la Radio difamant ho fa a la premsa. Vas a un bar a pendre un café i et trobàs al Sr. Comissari parlant de feines amb els seus policies, no deu tindre espai per fer les reunions? Vas al col.legit i et trobes a una mare indignada per el fet de que han fet fora a la seva germana, amiga, mare, pare, amic, cosí el que sigui per qué tenen que retallar despesses i per darrera ja està signant una nova persona el contracte. O si no com a la Judith que ja es va trobar una okupa, Srs. una okupa a la teva taula que tens el teu boligraf, la foto dels teus fills, els teus papers i les teves emprentes. O també com els srs de confiança que ara es dediquen a preguntar al personal quin partit van votar?. Srs. estem visquen una nova democràcia, una democràcia de por, de malestar general i treien el pa a persones del poble per donanr-lo a gent de fora. Aquesta és la democràcia d'un partit socialista o és la dictadura de un PP? Esperem que comenci a canviar el nostre dia a dia per qué sino l'harmonia popular del nostre poble s'acabarà.

JESUSITA

Anònim ha dit...

Que fuerte, en los nuevos presupuestos hay sitio para coches de lujo para el comisario (sheriff) politico, de unos 24.000€, en el PIJ se dan clases gratuitas para las feminas de sus filas y si vas y dices que te quieres apuntar elo sr. Jordi,dice que el no sabe nada, osea que el dinamizador de los jubilados pasa las horas en el PIJ sin saber que hace. que guay este gobierno de talante socialista, no tienen ni puñetera idea de cual es el ideal socilista, Que tal Mayte en Madrid con el Sr. Figueiredo, arreglasteis algo?. Y la castañada? fue bien el viaje todos juntitos a cuenta del pueblo?. Que bonita la representación del ayuntameinto en los colegios esl dia de la castañada... que interés la chilena en preguntar a todos los profes...¿ ya sabemos que tipo de contrato tienen estos elementos?. porque no tengais ningúna duda... no tienen. Sr. Figueiredo le hacia más listo,¿como ha dejado que le manipulen asi? y con el fútbol que va a pasar porque los de PP quieren y los del PSC no. Seguiremos informando. pero la oposición que no se duerma. Será bueno ver la revista que sacan para Navidad segura que no supera la de Agosto-