dilluns, 15 d’octubre del 2007

CIRCULAR INFORMATIVA

Un cop passada la moció de censura, arriba el moment que el senyor Figueiredo i el soci senyor Moreno, han de justificar el que és injustificable, i ja comencen a entrar en l'etapa de manipulació en el sentit que tot el que s'ha fet fins ara, està mal fet i que les arques municipals no estan en condicions. En aquest aspecte volem deixar ben clar el següent:

1.- Donada l'operativa dels governs municipals, és impossible qualsevol forat econòmic, ja que qualsevol pagament ha de tenir la seva partida pressupostària, ha de ser informada i aprovada la despesa i a la seva data, ha de fer-se el pagament. Tot això amb l'aprovació dels tècnics i Junta de Govern o Ple corresponent. A més es rendeixen comptes al tribunal de comptes per tal d'evitar qualsevol possible anomalia.

2.- L'Ajuntament disposa d'un pla de sanejament dictat pel Departament de Finances de la Generalitat, que es compleix escrupolosament i que a més, en funció de l'endeutament municipal dóna autorització per demanar crèdit, ara, fins a 2.000.000 d'euros aproximadament, i que és la forma de tirar endavant les inversions, conjuntament amb la subhasta de parcel•les provinents de les cessions dels nous plans parcials, per valor de 1.500.000 d'euros. Amb això es compleix perfectament la previsió que hi ha per inversions pel 2007. (Existeix un informe del tècnic municipal al respecte).

3.- Durant els últims quatre anys hem portat a terme una tasca econòmica de control pressupostari i un pla de sanejament marcat i pactat amb la Generalitat, que ha suposat que inicialment les factures dels proveïdors es pagaven a 180 dies i actualment ara es poden pagar a 90 dies de la data de factura (pocs Ajuntaments ho poden fer). També aquest apartat ve recolzat dintre de I'informe del tècnic municipal.

4.- La gestió econòmica dels últims anys no deu ser tan dolenta quan el mateix senyor Figueiredo va demanar durant el pacte que el senyor Donoso (regidor d'hisenda dels 4 anys anteriors) continues amb aquesta regidoria i quan a més va rebre, el mateix senyor Donoso, la felicitació expressa d'un dels components de l'última llista del PSC de Roda de Barà, expert en l'area econòmica pública.

5.- Es disposava de puntes de tresoreria o diners d'uns 3.300.000 euros, fruit del control pressupostari, que feien que poguéssim anar tenint unes quantitats a termini fixe al banc que generen interessos pel nostre Ajuntament.

6.- Tant les obres d'ampliació de l'Ajuntament com la resta d'obres d'inversió, es fan mitjatçant un projecte aprovat i una obra licitada, i es paguen per certificacions dels tècnics per obra realitzada. Quan es fa una ampliació del projecte, s'ha de fer un reformat, que s'aprova i novament es certifica feina feta.

7.- Durant I'etapa de govern anterior, de majoria CIU, el total dels pagaments mensuals a l'alcalde, regidors i personal de confiança eren nets aproximadament de 6.600 euros.

En el pacte CIU-PP, aquests imports mensuals eren nets aproximadament de 19.000 euros.

En I'etapa que ara s'ha iniciat (amb 8 assessors i persones de confiança, de moment), no baixarà al mes de 33.000 euros nets. I nosaltres som els malgastadors!!!!!

Tot això ha de sortir dels impostos locals: Vehicles, construccions, IBI, etc, i no valen excuses. Veurem molts augments?

Al pacte CIU-PP, que ha durat menys de tres mesos, per obra i gràcia dels senyors Figueiredo i Moreno, es van acordar 4 sous. La resta de regidors vàrem acordar, com a conseqüència i fruit d'aquest pacte, i ell ho sap perfectament, per assistència a Plens, Comissions Informatives, Juntes de Govern Local i reunions de treball per un import màxim aproximat, i declarat fiscalment a efectes IRPF, el mateix que cobressin els regidors amb nòmina. Val a dir que de reunions de treball entre diferents regidors, o regidor i alcalde, o regidor i tècnic se'n han produït moltes més que les cobrades, ja que en un mateix dia n'hi poden haver diverses, però remarquem que l' import final havia de ser aproximat al d'un regidor amb sou.

Suposem que ara amb 8 assessors i personal de confiança ja no faran falta tantes reunions de treball de regidors. Ens estalviarem una part de I'import de reunions de treball ?

Però el senyor Figueiredo continua manipulant intencionadament a la seva conveniència i no diu que en la seva delegació de competències al mes de juliol va donar a dit i sense partida pressupostaria l'obra de les baranes de I'Avgda. Sant Jordi i Plaça Catalunya (primer tram uns 36.000 euros) així com una factura d'assessoria per valor de 2.202,53 euros que ningú sap de que (són les dues primeres actuacions).

També a sorpresa nostra, la regidora del PP, ha sofert un augment sorprenent als tres mesos d' haver-se aprovat el sou: 6.000 € més a I'any.

Hem demanat la convocatòria d'un Ple Extraordinari per tal d'evidenciar totes les manipulacions i calumnies del senyor Figueiredo i per que així pugui quedar tot reflectit en el llibre oficial de sessions del nostre Ajuntament.

Finalment volem fer constar que qualsevol falsedat o manipulació de la veritat comportarà una resposta per part nostra mitjançant la corresponent querella o demanda judicial per tal de preservar la nostra dignitat ja no tan sols com representants, amb qui heu dipositat la vostra confiança, si no també com a persones que hem demostrat sempre la nostra honradesa i l'estima pel nostre poble.

Continuarem informant, sempre amb la veritat per endavant, perquè SOM LA TEVA PARAULA.
Roda de Barà, 15 d'octubre del 2007.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Us felicito pel blog. Mostra molt bé la situació, sense rumors i males paraules. Espero que seguiu informant.

Anònim ha dit...

Jo tmb us felicito, seguiu així que som molts els que creiem en vosaltres i estem amb vosaltres encara que no ens veieu, pk roda ja no té aquella llibertat de fa 5 mesos.

seny català ha dit...

que fort. el nou equip municipal no ha enviat ni una sola invitació als membres de la oposicio per la festa major petita. ni tan sols els deixan pujar al ajuntament.
i aixó es llibertat.

Anònim ha dit...

Por fin un blog de opinion con informacion esclarecedora. Asi se ve con claridad y datos concretos la pura realidad, sin manipulaciones ni mentiras. Mas de uno deberia seguir vuestro ejemplo de transparencia hacia el pueblo.

Anònim ha dit...

ya se empiezan a ver de todos los colores, que opinais de estos informes colgados en este blog, si son verdad es muy FUERTE

Anònim ha dit...

ciudadano de roda- que se os ve el plumero hombre!!! hablas de transparencia??? y que se rumorea y ha salido en periodicos de las 57 reuniones y los 6000 euros!!!! venga hombre!! que devuelvan al pueblo lo que se han llevado!!

Anònim ha dit...

te has leido el informe economico del interventor de Roda de Barà a fecha 20 de septiembre, hasta hace dos dias me creia al nuevo gobierno, ahora no.

Anònim ha dit...

Por lo ke más kerais seguir trabajando por el pueblo y para el pueblo pk se pilla antes a un mentiroso que a un cojo y a ellos estan a punto de pillarles jeje

Anònim ha dit...

Quin greu em sap que el Sr.Figueiredo us fes caure en la trampa de cobrar sous i pujades de reunions.!No tenen en compte els més de 20 anys que el CIU a estat sense cobrar!
El nou gobern ja es va assegurar de que ells si cobrarien desde el primer dia.També es va assegurar de pujar el sou a qui no en tenia prou amb 27.000€ a 33.000€.
!!!Quina vergonya!!!
Ara ja sé perquè pujen les escombraries i l'aigua,per tant no ens doneu un caramel dient que no puja el IBI.!NO SOM TONTOS! I per cert,s'ha acabat el enviar SMS si vull pagar les meves taxses(comentari del Sr.Moreno).
Felicitacions al portaveu Jose Donoso per la magnífica participació en el ple del dia 20-10-07.

Anònim ha dit...

Respondiendo al comentario de anonimo, del 18 de Octubre solo dire:
Aunque fueran ciertas las cifras que das, nunca me he sentido tan robado como ahora, que solo subir el peldaño del ayuntamiento, sus nuevos gobernantes han subido las tarifas de ciertos servicios en detrimento del pueblo. Si a mi se me ve el plumero, no digamos a ti, que posiblemente reclamas ese dinero, quizas para cobrar lo que otros no tenian ni en nomina, y beneficiarte personalmente chupando del bote.
Imagino que ahora debes ser feliz pagando el agua mas cara...¿o no?

Anònim ha dit...

MARINO JOSE PEREZ CREUS: Presidente Provincial de Nuevas Generaciones del Partido Popular de Tarragona.
DICE:
Pedro Figueiredo es otra de las vergüenzas del PP de Tarragona. Pero bueno, otra de las perlas de Rafa Luna, el bombero pirómano del partido. Esta gente se llena la boca de decir que hay que tener vida fuera de la política y luego son incapaces de sobrevivir lejos de la poltrona. Lo que hay que hacer para comer. Ni dignidad, ni valores ni nada. ¿Cómo voy a actualizar mi blog si cada vez que me entero de algo del PP de Tarragona es más lamentable que lo anterior?

ESTE ESCRITO LO HE ENCONTRADO EN EL BLOG DE ORIOL VAZQUEZ TARRIDA REPRESENTANTE DE LAS JNC DE LA COMARCA Y MILITANTE DE COVERGENCIA.

EL GATO CON BOTAS